torsdag 29 november 2012

Hundra sätt att smuggla in en hund på hotellrummet



Ibland när vi åker och tävlar bor vi på hotell. Ganska ofta faktiskt. Inte alltför sällan har vi med oss många hundar. Ett knippe sådär, så vi kan visa en avels eller uppfödargrupp. Det är bra, för då känns det också som om vi har fler chanser. Jag menar, just med alla de där många, långa milen i åtanke, så är det snöpligt om det går dåligt. Om domaren skakar på huvudet och det är tack och adjö. I de lägena känns det skönt att veta att man har några hundar och chanser till, eller att vi ändå får tävla ytterligare med en grupp.

På senare år har allt fler hotell börjat med regeln att man betalar sitt rum och en mindre summa per hund och natt. Oftast 100 kr per hund debiterar de oss hundägare.
Det är ju ingen jättesumma, men den skenar snabbt om man -som vi sist, dottern och jag- hade sex hundar med oss.
Sex snälla, lyhörda och faktiskt helt okey hundar. Ingen som markerar inne, ingen som fäller och ingen som springer omkring med leriga tassar i sängkläderna. Dessutom är jag alltid noggrann och ser till att hålla ordning.
Våra hundar får inte tugga ben på heltäckningsmatta, jag borstar dem inte så pälsen flyger. De serveras inte mat så det blir fläckar någonstans och givetvis har vi med egna handdukar om de badas.
Sist med inte minst - jag lämnar dem aldrig ensamma på hotellrummet så de sitter och ylar och (för) stör andra en halv natt.
Med detta för ögonen har jag svårt att se att min sluträkning skall bli ett par tusen mer varje gång, och skam å säga slingrar jag mig ordentligt och vill helst bara prata om en hund.
Och det är ju lite vanskligt när vi har fem till….

Därför har vi börjat skratta åt oss själva och vår uppfinningsrikedom:-)))

Och nu kommer rena hypotetiska tankar:

* En hund upp på rummet i taget. Hotellpersonalen tror man rastar samma hund hela tiden. Dessutom får man extra välbehövlig motion.



* En hund får gå upp, resten bär man i transportburen. (Det gäller att se oberörd ut, och ha armmuskler som en hel karl)


* En hund betalar man för, och säger att de andra är katter. (De är ju gratis)
Bara med lite extremt utseende.



* En hund tar man synlig, och en i barnvagn. Babysar kan ju se väldigt individuella ut.



* Utrusta dig med en korg och rep, fira in vovvarna via fönstret.



* Lär vovven att stå blixststill på två hjul, och det kan gå att ta sig in med en resväska i hundutförande



* Lär vovven att gå på två ben, sätt på honom en hatt och regnjacka. O presentera honom som din man, lite hårig, men ”så ser alla ut i Sverige”



* Bind smörgåsar på varje tass och säg att hunden är pålägg



* Ta med religiösa klädesplagg. Ingen kommer alls att ifrågasätta



* Måla hunden röd, ha honom som en boa runt halsen och hävda att du fått "röda hund"



* Köp hundkläder och klä på hundarna likadana jackor, ta in en i taget.



* Lär vovven gå lös, en bit ifrån dig och låtsas som om den inte är din. Schasa gärna åt den, och gnäll lite till personalen också.


* Köp en kedja, en smal, ha den runt din egen hals och hävda att du har ett smycke



* Köp blindsele och passera allt vad du vill:-) Ingen stoppar en blindhund.



* Köp en polisuniform och anlägg en bekymrad min när du bestämt marscherar in och talar om att dina hundar skall söka efter narkotika.



* Sätt två remmar runt hunden, och bär den som en modell större handväska



Eller gör som jag brukar göra, tala om att du har flera hundar, är skötsam och håller ordning. Att du bara vill betala för en hund, eller så bor du någon annan stans.
Det brukar funka :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar