söndag 29 maj 2011

Vilken härlig regnig solig dag:-)

Klockan ringde tidigt. Kroppen skrek att det var natt, och hjärnan försökte säga samma sak.

Kattungarna åt dock glatt sin extremt tidiga frukost, de vuxna funderade lite, men sade inte nej till morgonfika. Jag badade och iordningställde våra hundar, packade färdigt bilen, och kände hur magen gladde sig åt frukost.

Mötte yngsta dottern i trappen, tidigare än tidigaste barnprogrammet på TV. Ledsen och sjuk. Torka tårar, städa upp, pussa och trösta. Byta kläder, lasta hund i bilen, rasta de som skall vara hemma, och springa in och ut efter glömdaviktigabraatthasaker.

Tidig morgonstund rullar bilen på E4:an och jag sminkar mig i McDonalds kön medan jag väntar på min frukost. Fast det var ingen kö, för ingen annan var uppe och ville äta. Och McDonalds var stängt. Det var så tidigt att man inte ens kunde äta frukost. Den intogs vid ringside väl på plats på utställningen, i form av en ruggigt onyttig och god morotskaka.

Sedan satte vi upp tältet, packade ur bilen, möblerade vårt nya hem för dagen, och såg solen gå upp. Ja, den hade redan gått upp, men det var faktiskt urtidigt, och där satt vi allihop i samlad tropp i en park i Österbybruk en svinkall, regnig söndagsmorgon.

Inte var jag ensam heller, vi hunduppfödare är ett segt släkte, vi är många självplågare, och vi har oftast underbart kul när vi utöver vår hobby. :-)

Nå. Men seriöst då så blev det en bra dag. Vi träffade goda vänner, det finns många sådana inom hunderiet, och många skratt och pratstunder blev utbytta.

Saga ställdes för första gången i år, och fick Excellent, Ck och en tredjeplacering. Lilla Lisa - Jean Dark Endless Love - debuterade i ringarna, och slutade på en hedersam fjärdeplats i juniorklass, med Excellent och CK hon med. Roligt att Jean Dark kineser nu kan ses i ringarna:-)

Jean Dark Endless Love


Medan solen började titta fram, och torkade resterna av vattnet från våra hundar, tält och det mesta runt oss egentligen, började rapporterna droppa in från dagens andra stora utställning i Vallentuna.

Här stod våra dobermanntikar som tvåa och trea bästa tik, och vinnande hane hade även han vårt prefix. Grymt kul dessutom var det att vår K.A.N.O.N kille idag fick ytterligare en titel till sin redan vunna, och ganska långa rad.

Mr Kanonfin:-)


Jean Dark Kanon är KORAD, vilket betyder att han klarat en av de hårdaste mentaltester vi har i Sverige.
Han måste också exteriörbeskrivas av en utbildad beskrivare på just vår ras. En som är utbildad just på dobermann, som kan vår ras mått, längd och detaljer ända ut i fingerspetsarna.
Han har erövrat mer än fem cert i Tyskland, för resspecialister och flera kända domare.
Han har vunnit cert i hård kamp på norska utställningar.
Han startade sin karriär fint med att bli det årets Nordiska Juniorvinnare för en känd dobermannspecialist.
Han vann sin första Vinnartitel i ett grannland, för ytterligare en utländsk raskunnig domare.
Han fick idag sitt sista cacib, som skall erövras i ett flertal länder, för ett flertal domare och det skall gå minst ett år mellan första och sista cacibet. Kanonen har cacib i Danmark, Norge och Sverige. Hittills:-)
Kanonen själv tar det mesta med ro. Han har sina stora fina tassar tryggt ståendes på backen, och rattar snyggt sin välväxta och vackertbyggda  korrekta kropp både i ringarna och på bruksplan.

Hatten av idag för Kanonen med familj, men också till våra vackra tikar, Jean Dark Kiss and Tell och kusin Vitamin, Jean Dark Miracle med vidhängande familjer. (Samt övriga tävlande Jean Darkare)

TACK alla för att ni visar våra fina hundar, jag är så stolt över er alla!

2 kommentarer:

  1. Grattis till alla fina framgångarna och TACK för ännu en underbar hund. Vi är så stolta över honom. KRAM från Ammi och Anders

    SvaraRadera
  2. Grattis Jeanett! Det blev en riktigt bra helg, vi ler fortfarande:-)). Kram, Katja o Ulf

    SvaraRadera