lördag 2 augusti 2014

Gud vad KUL att bli tvåa!

First looser
Kunde lika gärna stannat hemma
Som att bli sist
Förste förlorare

Ja, det finns säkert fler saker man kan hitta på om den förhatliga andraplatsen, men just nu är det det här jag kan komma på i ordväg.
Och förstås så minns jag alla gånger i livet jag kommit tvåa och hur jag har HATAT det! Tvåa är ju inte kul, det är så nära förstaplatsen, och det blir så lätt att tänka om inte om hade varit och allt det där. Ja, ni vet... Och för mig har det allvarligt talat inte funkat att tänka att det inte är viktigt att vinna, bara att delta, ha kul och allt det där. Nä, Vinna eller försvinna har väl snarare varit mitt motto, iallafall de första åren jag tävlade.

Idag ställde jag dotterns kines och det var kul. Saga är champion och har vunnit ganska mycket. Hon är fin, prydlig och gillar att showa. När jag visar henne vill jag gärna vinna, och definitivt INTE bli tilldelad andraplatsen :-)

Dagens utställning gick av stapeln i Jönköping, den var Internationell, den var stor och 41 chinese crested dogs med ägare hade samlats i den smällheta värmen och hoppades förstås på vinst.
För Saga och mig gick det ganska bra faktiskt, vi vann championklassen och tävlade vidare i bästa tikklassen. Vi slog en efter en, men slutade förstås på den platsen jag allra helst vill slippa. Andraplatsen. Fast idag gjorde det verkligen inget!
Jag tror jag är dagens gladaste försteförlorare - jag rent av hoppade av glädje, kramade domaren och log från öra till öra hela vägen ut ur ringen, medan jag rastade hundar efteråt, tittade på finaltävlingarna, åt middag på kvällen, och nu snart på väg i säng. Ja, jag ler fortfarande åt att jag blev tvåa, för det var liksom så HIMLA bra!

Saga och jag fick nämligen stryk av dottern och Luna, som slog till och vann sista certet och blev BIR! Och förstås, det bästa av allt - Luna blev CHAMPION idag, både dansk och svensk och jag blev glad, gladare, gladast.
Jag kan nog tänka mig att bli tvåa alla dagar i veckan och jag bara får stryk av min egen dotter!! Haha! Galet kul var det!

Ja, och dessutom ställde vi förstås lilla Annie, som fick en helt fantastisk kritik och blev BIR-Valp. I finalen skötte hon sig underbart, och jag var nog lite mammastolt över båda mina små där jag stod utanför i den stekheta solen och liksom bara var .... stolt :-)
Och nej, Annie blev oplacerad, men att komma in i 30 graders stekande hetta, tävla mot 74 (!!!) andra valpar i en stor finalering och fortfarande ha svansen i topp, hälsa glatt på domaren och springa med glada steg är härligt att se på en egenuppfödd liten valp.

Trötta, svettiga och solbrända vilade vi en stund på hotellet, åt en härlig middag med goda vänner och nu väntar John Blund.

Kul med hund :-)

GRATTIS Felicia - BRA Jobbat! Och TACK Maria och Tobias för en härlig kväll!




1 kommentar:

  1. YES - jag visste att de var på G Luna och Flisan!! Grattis igen! /D

    SvaraRadera