lördag 29 september 2012

Våra hästar


I slutet av oktober kommer de!
Våra nya tjejer. En åttaåring och en tvååring. En fux och en silverbrun.

Jag som upptäckt att åren går och jag blivit gammal som gatan, har alltid, alltid önskat mig en häst. En egen mule, en egen frustande kompis och ett eget stall. Fast det har aldrig blivit av. Tid, pengar och möjlighet har inte givits. Eller tagits….? J

Men med fyra tjejer i familjen som verkligen GilLaR hästar, och en husse som faktiskt är välvilligt inställd, har vi nu tagit tillfället i akt. Vi har blivit med häst (ar)!!

Både Juliet och Jewel är av rasen Amerikansk Miniatyrhäst. En ädel, liten, pigg och framåt hästras. De skall inte vara som en ponny, utan just som en stor häst. Fast bara liten.
Nu är inte de här båda stona bland de allra minsta, Juliet är 90 i manken (vilket anses stort) och Jewel är 85. Men de har föräldrar med bra storlekar, och framförallt – de är friska, sunda och har en mycket intressant stamtavla.
Juliet är född i USA och har fått flera fina föl.
Jewel är född i Danmark av amerikanska föräldrar, och har ställts ut massor av gånger, alltid med nummer ett som resultat. J

Båda tjejerna är framåt, orädda och jättesociala. Och det tror vi passar hos oss, och hoppas att den nya duon skall komma att trivas.
Hagen är bokad, vårt lilla stall renoveras, och vi är i full färd med att skaffa viktiga och nödvändiga bra-att-ha-saker.

För snart kommer de! 

Juliet

Jewel

Söt! 

Jewel börjar få vinterpäls. Och se ut som en nallebjörn:-)

3 kommentarer:

  1. Du ser så glad ut på bilden...så jag ska inte retas mer utan säger Grattis ;-)) De ser jättesöta och fina ut-blir spännande att träffa dem :-) kramkram

    SvaraRadera
  2. Jaha, du valde de två från Danmark, braaaa där ! Ser fram emot att få se dem irl :-D

    SvaraRadera
  3. Gøy! Gleder meg til å høre mer om de og se flere bilder. Grattis! :)))
    Kaja

    SvaraRadera