torsdag 22 december 2011

Adventsbabyn




En sen söndagseftermiddag ringde min man och deklararede nyheten om Babyn. Hon låg tillsammans med sin mamma Dolly i ett kattbo yngsta dottern var barnmorska och han ville inte vara chefsjordemor. ”När KOMMER DU hem!?”
Mellandottern och jag var turligt nog på väg hem, och sista biten gick lovligt snabbt kan jag säga. Vi ville förstås inte missa när syskonen kom också.

Lugn och ro andades i rummet när vi kom hem, våra två eminenta hjälpredor hade skött BB-avdelningen perfekt, där var rent och snyggt och den lilla nya världsmedborgaren hade till och med fått en slurk mjölk.

Dolly och hennes dotter låg tätt, tätt ihop och vi såg på den nyblivna mammans min att vi fick vistas i rummet med lugn och ro, prata tyst och ha ljuset släckt.
Det är speciellt att få vara med om förlossningarJ

För att göra en lång historia kort.
Natten blev lång. Dagen efter om möjligt ännu längre. Och så insåg vi att vår lilla kattunge blev ett ensambarn. Hon var bara en, och inga syskon tänkte göra entré.

Men, vad säger man. Alla goda ting är en.  Hade varit roligare med tre, men en går fint också.

Lilla marsipangrisen passar fint i vårt Juluppsnofsade hem. Hon trynar sött och naken på rosa filtar med sin mamma mest hela dagarna. Äter, piper och sussar vidare.
Storleken ändras från dag till dag, och den lilla tunna fågelungen vi fotade på hennes första födelsedag, är i dag en riktig liten, tjock gummigrisbaby.

TACK Sofia, Felicia och Linn för all hjälp!!


Jean Dark Twiggy med mamma Jean Dark Dolly Parton 




1 kommentar:

  1. Grattis till en ny liten marsipan gris:-)
    Vill ha.........................
    Passar på att önska God Jul & Gott Nytt År

    Ha det bäst // Magnus med flock

    SvaraRadera