fredag 11 maj 2012

Skall man vara fin får man lida pin

-Jag har en idé!
Så har min goda vän Linda sagt några gånger. Och när hon har en idé, ja då har hon verkligen det. Oftast roliga infall, som slutar på pränt så alla kan se, prydligt, fint och proffsigt.

Min väninna är mångsysslare. Mamma, hustru, kvinna, hundägare, optimist, fotograf och en oerhörd kreativ person.
Hon har haft ansvaret för att många av oss fått se vackra hundkläder på Stockholmsmässan flera år i rad, fått fina, varma kläder till våra fyrbenta, men mest av allt - vackra bilder av hundar, katter, eller människor.
Linda är fotograf, och som sådan har hon tagit fantastiska bilder av vår familj, både två samt fyrbenta. Flera av hennes alster har jag visat här i bloggen, och på hennes hemsida finns ännu fler.

Idén, den senaste bestod i att forografera en (galen) hundmänniska och en massa hundar. I soluppgång. Vet ni hur tidigt solen går upp..?? Det vet jag! 04:28.
Och om fotografen prompt vill ha alla som skall fotas på en kulle var det bara att reka först, och när platsen hittats kliva upp låååångt före ottan.
Rättare sagt strax efter 03:00.
I samlad tropp körde vi sedan till det utvalda stället, och hjälpte fru fotograf med blixten (japp, hon hade en stoooor sådan) och alla attiraljer man måste ha när man har Lindas jobb. Strax före soluppgången började vi bli nervösa att inte hinna - och medan vi hackade tänder i kylan fick vi de sista uppgifterna klara.
Hundarna kom ut, och vi försökte -utan att riva vårt hår- att styra de tio glada busarna upp och nedför kullen, helst åt det håll Linda dikterade. Solen steg sakta upp på himlen, i ett mäktigt, rosa skimrande sken.
Det var vackert, imponerande och storslaget.

Efter en catwalk som kändes lååång som tåget, förfusna tår (det är MINUSgrader mitt i natten, trots månaden Maj) och söndergnagda fingertoppar - hundarna upptäckte glatt allt godis jag försökte muta dem med, och min oförmåga att styra dem allt för mycket. Resultatet blev att de ystra busarna hoppade och for likt pingpongbollar på mig, mot mig och över mig, allt medan jag gick där och försökte se oberörd ut.

Några av resultaten kan skådas nedan, och även om vi var trötta som sengångare resten av dagen, blev bilderna superfina, och minnesbanken påfylld med skratt och knasigheter igen.
TACK Ammi och Linda för en utmanande, rolig och spännande natt/morgon.

Se mer här:
http://lindaberggren.com/HEM.html
http://www.linaochlinda.com/
Lina och Linda finns också på Facebook
















1 kommentar:

  1. Vi är galna, men det var kul och Linda är så duktig :-)

    SvaraRadera