torsdag 2 februari 2012

Du skall icke ljuga...



Häromdagen blev vi tillfrågade om ena dottern ville passa på att träna i den nyöppnade inomhushallen här i närheten. Det ville hon.
Frågan var egentligen om hon kunde komma en vardagsmorgon. Det kunde hon.
Intresset var stort från mediahåll, och denna träning skulle visas kanske visas på TV. Det tyckte hon var okey.

Sagt och gjort, vi stuvade in oss själva, hundar, mössar och vantar och hundgodis och allt vad man nu måste ha på hundträning, i bilen och åkte. På vägen kom jag på att dottern faktiskt går i skolan. Hm, denna lilla detalj är ju viktig, och jag hade helt förträngt den. Märkligt, skolan har varit en del av min vardag i 14 år nu… Tänk vad man kan selektera bort…!
Turligt nog är dottern skötsam, har bra betyg och är nästan aldrig borta. Så den knasiga mamman (jag) beslutar att en liten, ynklig marginell frånvaro får finnas, ringer skolan och annonserar den att den ickeskötsamma familjen, just denna morgon försovit sig.

Vi åker vidare, landar vid hallen, tittar storögt på bilarna, parabolerna, sladdarna och kameragubbarna. De är roliga, och säger annorlunda saker om hundar. De tittar på oss och tänker samma sak. Fast tvärtom.
Vi får veta att allt skall filmas och visas på TV 4 Nyhetsmorgon. Direktsänt, med start strax.
Hm, det där med försovning kanske inte var det bästa draget den här dagen...? (Har de TV:n på därborta i skolan, måntro....?)

Hursomhelst, våra små kinesfröknar Luna och Saga rusar glatt in i hallen, pussar på skaran av skyddstränande poliser, tigger godis av de andra hundägarna, och nafsar en närgången pudelkille i näsan.
Träningen går som på räls, hallen är jätteerfin och pedagogisk, och vi känner oss sugna på nästa träning innan den här ens tagit slut.

Idén om en hundträningshall är superbra, och vad skoj med ett ställe för just BARA hundar! Jag kan varmt rekommendera den fina hallen för träningssugna hundälskare, norr om staden. :-)







Klicka här om du vill se inslaget på TV
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=lelle_modig_lar_sig_om_hundtraning&videoid=2147537&utm_medium=keep-watching&utm_source=tv4.se&utm_campaign=tv4play.se&utm_content=video-2

1 kommentar:

  1. Önskar verkligen att vi kunde ha något liknande här i Skövde, vi har -13 grader här. Vovvarna vill knappt gå ut, alls.

    SvaraRadera