söndag 7 april 2013

Vi väntar dobermannvalpar!



Kanske i alla fall ;-)

Kia i Frankrike :-)

Alldeles nyss började finaste bruna Kia att löpa. Alldeles nyss blev hon hjärttestad UA igen.
Och alldeles i dagarna har hon varit i Frankrike och träffat sin noga utvalde kavaljer.

Vi hade bestämt oss för att hon passar bäst ihop med en hane med en så sund och frisk stamtavla vi bara kunde hitta.
Och att hennes tilltänkte skulle ha HD A, vara svart, stor och utrustad med kraftfull benstomme. Dessutom önskade vi ett starkt huvud med en redig underkäke. Hjärttestad var ett måste, och inte minst med bra resultat på sina släktingar, vad gäller den biten.

Vad gäller typ, hade jag planerat att hitta en hane som påminde oss om vår egna Jean Dark Fidji Furinus, som föddes 1996.
En underbar hane, kraftig, välbyggd och med en sällsamt vänlig karaktär. Jag tycker det är viktigt.

Nåväl. Vi började rota bland alla hanar, och lätt var det inte. Nästan gav jag tappt och funderade på att lätta på krav och önskemål, när Bästa Kompisen viftade med ett triumfkort jag sett tidigare, men sant å säg, glömt av.
Det är så lätt att man glömmer hundar utan en massa titlar.
Men det är viktigt att komma ihåg att en hund aldrig någonsin producerar sina egna titlar, eller nedärver dem. Det skall till en aktiv och tävlingsintresserad ägare också.

Men..... Det blev full pott på sökandet i Frankrike, där den underbara hanen Dark bor tillsammans med sin husse som aldrig haft dobermann tidigare.
Dark uppfyllde alla mina önskemål om en passande blivande pappa till våra valpar, och glada i hågen flög vi med vår bruna pärla Kia till Paris för kort tid sedan.

Parningen gick fint - och Dark charmade alla.
Han började med att krypa upp i dotterns famn, försiktigt för hon somnade under bilresan, och pussade henne mjukt i ansiktet. Han hälsade öppet, glatt och frimodigt på oss alla och behandlade Kia som en riktig gentleman.
Under fotograferingen stod han som en Prins, och när han fick sin boll ExpLoDErAdE han (av lycka)! För han ääääälskar leksaker :-)
När hans husse stoppade upp bollarna i ett träd försökte han klättra efter....

Och då vi tvåbenta fikade låg han lugnt och avslappnat utan pip och stress och vilade.

Dark imponerade stort på oss, och vi hoppas förstås MASSOR MASSOR på valpar i den här kombinationen.

Dark De La Vallée De La Seine









Nu är vi åter i Sverige och väntar på juni månad då vår T-kull förhoppningsvis föds. Är Du intresserad av en härligt glad, busig och aktiv bästa vän? Hör av dig till oss, så berättar vi mer;
kennel@jeandark.com

Vi har ännu inte bestämt om vi skall behålla en tik hemma - eventuellt söker vi en fodervärd.
Du som kan tänka dig att bli fodervärd skall bo nära oss, dvs i Stockholm, vara tävlingsintresserad och ha vilja att både träna/tävla bruks och utställning. Helst vill vi att du har haft rasen tidigare, och att du är utrustad med humor, tålamod och ett stort intresse för en aktiv kompis.


3 kommentarer:

  1. Åh vad spännande han är ju suuuuuuuuper fin!

    SvaraRadera
  2. Du verden for en stramming :) Krysser fingrene for dere, og sier til meg selv at jeg IKKE skal ha valp selv om denne kombinasjonen frister :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra med folk som håller tummarna för oss, det behövre vi :-)
      Tack

      Radera