tisdag 9 april 2013

Den vilda babyn



För några dagar sedan blev vår lilla skruttvalp sjuk. Hon ramlade och slog i huvudet ganska illa. (Om det kan du läsa mer här     http://kenneljeandark.blogspot.se/2013/04/nar-man-blir-riktigt-radd-jatteradd.html      )
Efter ett dygn på intensiven fick hon komma hem, fast med ganska många restriktioner. Hon måste vänta med sin 12 veckors spruta, för hennes lilla kropp måste vila, och får inte ens ta emot sista vaccinationen.
Hon får inte springa men det är okey om vi går korta promenader i koppel. Hon får absolut inte hoppa och studsa, men gärna åka med på någons arm och uppleva saker. Hon får inte leka med andra hundar, men gärna träna lugna små trick med oss tvåbenta.
Hon skall hel enkelt ta det lugnt.

Jag kan meddela att det inte är enkelt. Lilla fröken piggade på sig ganska fort, och kunde för sitt bara liv inte fatta och begripa att hon skulle vila… För det var ju bara URTRÅKIGT!
Hon kastade sig ned för trappen och jagade efter sina leksaker.  - Vi satte upp en grind.
Hon jagade katterna och brottade ned dem. – Vi flyttade dem till ett separat rum (stackarna, de blev isolerade)
Hon kastade sig över de andra hundarna för att busa.  – Vi låter dem vara uppe i huset i omgångar, speciellt när lillan sover.
Hon slängde sig på vår vardagsrumsmatta och jagade sin svans i etthundraåttio knyck!!! (Vi trodde nästan hjärnan skulle lossna…!) – Vi tog bort mattan.
Hon hoppade upp och ned i soffan-hon sprang full fart och busade ensam, och slog huvudet i fåtöljen…. Hon försökte kravla sig in i tvättmaskinen när jag städade… - Vi satte henne i en bur.

Resultat blev att hon skrek och vrålade som en galning, mina trumhinnor lossnade nästan och när den lilla söta saken började kasta sig mot sidorna i buren måste vi ta ut henne. Vitsen med bur var ju att hon skulle få vara sjuk och lugn…
Vi gjorde en hage. Hon försökte klättra över. Vi stängde in henne på dotterns rum, hon grät och hoppade på dörren.

Suck.
Den vilda babyn åker på min arm hela dagarna, går med på det mesta, fast i koppel, leker lite för mycket och busar lite för mycket.
Vi har gett upp. Men hon verkar må ganska så bra :-)

Idag har vi fotat henne, hon har just fyllt 12 veckor och älskar att visa upp sig – om hon får leverpastej ;-) 







6 kommentarer:

  1. Herregud så lik hon är Crash! De har precis samma uttryck :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dags att fota Crash och visa oss då :-) Pussa honom från mig!

      Radera
  2. Alltså...Hon är så Sjuuuukt söt!! och Skitsnygg!! Holymoses håll i hatten säger jag!

    SvaraRadera
  3. Hej! Ett tips om du måste bära runt henne hela dagarna. Gör en bärsjal genom att klippa ett under lakan i tvärsöver. GÅ in på sjalbarn.se och lär dig knytning. Funkade super då vi hade kvar en liten åtta veckors valp från en kull och en nyfödd. När jag inte bar bebisen bar jag valpen för att hon skulle få närhet. Hon älskade det...:) Med vänlig hälsning Mary

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för tipset Mary! Jag skall komma ihåg det till nästa gång, OM det blir ngn nästa gång (hoppas inte det...)

      Snö verkar nästan helt återställd nu, så hon får slippa bli buren :-)

      Radera