onsdag 5 december 2012

Sexlingar. Kanske

Sådär.
Jag tror det är klart. Men säker är jag inte, det är man aldrig som uppfödare. Det får ta ett tag, och är det någon liten baby kvar i magen, brukar den komma ut självmant. Om inte, blir det en sväng till veterinären för hjälp på traven.

Fast nu har mammakatt lagt sig tillrätta, hon har ätit sin lyxmat på sängen (vi bjuder alla nyblivna mammor mat på sängen så de slipper gå upp) och fått rena filtar att mysa på.

Bebisarna är sötare än sötast. Små, små öron, väldigt liten näsa och envisa välformade fötter som sprattlar runt på mammas mage och försöker göra plats åt den hungriga lilla munnen som formad som en strut far runt i pälsen efter en spene.
Det är svårt att förstå att de här små liven snart skall springa runt på vårt golv och busa allt vad de kan.

Kullen med sin envisa mamma bor i dotterns byrålåda.
Vi har förstås köpt ett perfekt (tycker vi) kattbo med säkerhetskanter, passande storlek och form. Dyr var den också.
Nu står den där iallafall, fint bäddad och väntar på sin egna lilla familj. Fast de bor som sagt var i en byrålåda.
Mammakatt bäddade, fixade och planerade. Ja, planerade. Det är jag säker på. Vi flyttade henne, förmanade och förklarade hur BRA det riktiga kattboet var. Yan Yan, som mammakatt heter, lyssnade noga och flyttade tillbaka till sin låda. Vi flyttade tillbaka henne och stängde.
Och när vi gick ut från rummet tog den envisa mamman sitt pick och pack och flyttade tillbaka. Hon hann föda också. På dryga 30 minuter klämde hon fram alla sina ungar med raketfart, och när vår middag var intagen hade ungarna anlänt.

Stolt kattmor klipper med ögonen, jamar lågt och sträcker på sig när vi kommer.
Hon surar lite när vi flyttar alla kläderna, de är nedsölade och dottern hittar en moderkaka i sin ena blus.

Snart sänker sig lugnet hos de små igen. Tvättmaskinen surrar lågt och den nyblivna familjen har fått mjuka filtar istället för tonårskläder att ligga på.

Godnatt från Vita Huset

Det ligger någon i byrålådan

Tittut! 

Stolt mamma med en hög ungar 

Här är en som fick lite hjälp att torka:-)



Ett perfekt kattbo.
Om man frågar Jean Dark Yan Lin

4 kommentarer: