måndag 3 december 2012

Rapport från en flygplats





Stockholm - Helsingfors 06:55-08:50
Helsingfors - Paris 09:25 - 11:30
Paris - Helsingfors 15:25-19:20
Helsingfors - Stockholm 20:05

Fyra avgångar och fyra landningar för att hämta hem vår nya lilla vovve. Råsa som hon kallas för bor i Frankrike och nu är det dags att komma hem och bli svensk.

Jag hatarhatarhatar att flyga. Om jag inte var en sådan som inte drack skulle jag fundera på att supa mig full. Kanske skulle tiden där uppe i luften kännas bättre då? Eller åtminstone upp och nedfärden. Som är värre än värst.
Men nu dricker jag inte alkohol, knappt ens måttliga mängder. Mest bara omåttliga mängder Coca-cola, och det blir man som bekant bara kissnödig av. Och det passar ju bra, nervös som jag redan är.

Hursomhelst. Planet från Stockholm blev försenat.
Jag missade flighten till Paris.

Sitter här i Helsingfors istället och tittar på förbipasserande och förbannar Finnair. VET ni när man måste gå upp om man skall på ett flygplan kl 06:55?! Faktiskt så tidigt att man knappt behöver gå och lägga sig.

Och medan jag sitter här sitter lilla fröken Råsa med sin uppfödare i Paris och väntar där. Eller, hon kanske busar med sin syster som också skall ut och flyga idag. Hon skall till Skandinavien även hon. Och brorsan som skall med ett annat flyg till Canada.

Stockholm - Helsingfors 06:55-08:50
Helsingfors - Paris 12:15 - 14:20
Paris-Helsingfors 19:00 - 23:00
Helsingfors - Stockholm 23:45 - 23:45

Jahapp. Det var mina nya tider. Jag fick dem av en finsk korpulent herre bakom en disk. Han gav mig de nya biljetterna, talade om att hunden med hem var ok, och såg glad ut. Jag är mest arg. Och undrar om jag alls kommer hinna med planet till Arlanda, där i natt. Det kan ju bli kul annars.

Förövrigt fick jag en fin, blå biljett som det står hela 8 EURO på. Som kompensation från Finnair. Så då kan jag ju i alla fall shoppa här på flygplatsen.
Fantastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar