fredag 19 juli 2013

Husse har aldrig älskat djur


Nej, husse har aldrig älskat djuren. Men han tycker om dem.
Så flyttade Tromben in, vår dobermanntik från Argentina. Och husse blev förälskad. Han säger hej till den brunögda skönheten först när han kommer hem, (Observera, INTE till sin blåögda hustru....) han köper små presenter i form av rått kött, dyra (JÄTTEDYRA!) tuggben på djuraffären och leksaker på allehanda ställen.
När Tania, som hon heter på riktigt, kryper upp i sängen lyfter han på täcket och ser sådär fånigt nöjd ut.
Han rastar henne gärna, går en promenad eller bara myser med henne i soffan. Och såklart, har någon hund gjort bus hemma, är det aaaaaldrig Pinken, som han säger med kärlek i rösten.

Husse har börjat fundera över sjukdomar och på vad som skulle hända om Tromben blir sjuk. Fast han kallar henne inte Tromben, utan alla sina egna små smeknamn. Hon lyssnar förstås minst av allt på Tania.

Idag plockade jag fram flygburen och bad husse om hjälp. Vi måste ha nya skruvar till den, och de är lite speciella. Som vanligt är han hjälpsam med tekniska saker, och att fixa skruvar var ju dessutom ett enkelt uppdrag.
By the way snappade han så upp att buren var till Ögonstenen.
VA!!
Skall hon vara i BUR!? Nääääääää. Inte hon. Varför då? Hon kan stanna hemma med mig. Faktiskt.

Dottern och jag berättade entusiastiskt att vi ju snart skall flyga till Split, ha tjej-mini-mys-utställningssemester och hundarna skall således med.
Husse såg skeptisk ut och frågade om vi tog direktflyg. Det brukar han göra, och då önskar han att vi inte skall göra det, gärna en sjuttontimmarsrutt till Helsingfors, för att spara pengar.
Han suckade lättat när jag sade att vi bokat ett flyg som gick direkt till destinationen, och klappade lite oroligt på sin bruna dobermann. ”Vilket bolag flyger ni med då”
Att det var SAS lugnade honom lite.
Dottern kommenterade hans oro med sarkastiska ord, sockersötdrypande röst utlade hon sina åsikter om att han oroade sig över hunden, men inte frågade ett enda ord om oss, boende, hyrbil eller hotell.
När han lättat konstaterade att vi var tre tjejer som skulle åka och att det alltid fanns någon som skulle kunna se efter Tromben, gjorde hon en irriterad reträtt till sitt rum.

Husse makade sig närmare sin bruna hund, och surfade vidare på datan.
Jojo. Så kan det gå. 


10 kommentarer:

  1. Det där känner vi igen här hemma. Fast då är det Gomez som är ögonstenen. <3

    SvaraRadera
  2. Hihihi, visste väl att karlar gillar bruna ögon.:-)

    SvaraRadera
  3. Hahaha det var nog det roligaste jag läst på länge......Jaja när de faller faller de hårt!!!!

    SvaraRadera
  4. Kärlek !!!! :-)

    SvaraRadera
  5. Ta bort nog. Det ÄR det roligaste jag läst på länge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  6. Den kärleken :-)
    Anita

    SvaraRadera