fredag 26 juli 2013

4 Summer Dog Shows i SPLIT. Första dagen. Natten


Första dagen i Split började underbart. 
Jag som inte är van vid sovmorgnar tog hundarna och smög ut på en morgonpromenad. Vi hann bara öppna dörren ut från vår lilla airconditioner-lägenhet så SLOG hettan mot oss. Hundarna nästan backade in igen, och jag fick häftiga Egypten flashbacks. (Vi brukar semestra där varje höst)

Vi strosade kring de små gränderna inne på Splits gator, nickade god morgon till frukostätande människor, sade hej till farbröderna som satt på torget och lyssnade till syrsornas öronbedövande sång, nästan oljud, från träden. 
Ingång till ett flerfamiljshus

Paparazzijag var tvungen att smyga in och fota lite till.
Mysigt och annorlunda :-)

Frukost handlade vi på vägen, besökte den lilla bagaren i en gränd, köpte resten på en supermarket lika stort som ett frimärke och tog oss hem igen lagom till de andra tjejerna vaknade. Hundarna var totalt slut. En knapp timme i 30 graders värme tar ut sin rätt.
Lunchpromenaden blev kort, men desto längre för oss tvåbenta.
Vi tog en promenad i centrum, och njöt av allt det vackra, allt man kunde äta och ALLT man kunde shoppa. :-)




Lunch

Bara såååå vackert!! 


Shoppa i underjorden....
Grottor fulla med människor och butiker. Svalt och smart

Utställningen som vi ju åkt hit för att delta på började 20:00. Vi satsade på att vara på plats kl 18:00 och hittade en liten taxi att knö in oss tre tjejer, fyra hundar och lite (mycket) packning i.

Vi anlände i god tid och ställde oss i kön i insläppet. Där satt ett gäng välmusklade herrar och jobbade. Frågade oss om vi hade alla papper för showen och vinkade glatt in oss när vi sade ja. Det gick fort :-)

Pappren för alla fyra dagar fick vi på en gång, och katalogen ingick i priset.

Med en dryg timme till start hade vi massor med tid, och den spenderade vi på shopping, att uppleva platsen och bara titta på allt nytt.
Bajamajjor fanns inte, utan man hade ställt upp en stor modern buss  uppdelade i två avdelningar. Fem toaletter på ena sidan och likadant p andra. Herr och dam. Rent och snyggt. Rinnande vatten. Ett plus till kroaterna där faktiskt.

Apropå vatten så fanns det överallt till vovvarna att hämta och häftig musik att lyssna till hela kvällen i utställningens regi strömmade ut i högtalarsystement.
Snabbt mörknade det och stora lampor/spotlights tändes överallt. JÄTTEJÄTTEMYSIGT!!!! Fantastiskt stämning, och även om det var klibbigt hett så gick det att uthärda.
Jag förstår att man inte kan ställa hund dagtid i juli i de här smällheta länderna.

Först ut var vår dobermann Tania. Detta var hennes debut i ringen, hon är ju kuperad och får inte ställas hemma.
Hon var cool, glad och ville helst vara med sin mjukisälg som hon fick på flygplatsen.
Tania fick Ecxellent, Cert och slutade som BIR-2. Lite annorlunda, så har vi inte hemma, men här samlades alla klassvinnare i ett BIR och man placerade fyra (?) om jag förstått det rätt. BIR till BIR-4. 








Våra tre kinestjejer var pigga och glada och gjorde bra ifrån sig. Lilla Snö blev andra bästa valp, Luna kom tvåa i sin klass – ett snäpp från det åtråvärda certet. Suck.
Saga fick cert och vann championklassen men kom inte längre denna dag. Eller kväll :-)





Vi var enormt nöjda – T VÅ erövrade cert av tre möjliga!! Packade glatt ihop våra tillhörigheter vid 23-tiden och snubblade ut mot den väntande taxin.
Middagen intogs halvtolv på natten, och jag kan säga att vi TOKSOMNADE vid 01 snåret.

Split är en spännande, underbar och varmt rolig upplevelse!! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar