onsdag 31 juli 2013

Den FANTASTISKA söndagen!!


 Bakåtdaterad uppdatering...

Söndagen den 28 juli var en fantastisk dag.
Jag vet inte hur mycket man får skryta på nätet? Fast om det är ens egen blogg borde man ju kunna skriva vad man vill. Vad JAG vill. Det är ju min blogg J

Vi är iallafall kvar i Split. Får SMS hemifrån.

Kort resumé;
För många år sedan, redan när jag var mycket ung, kände jag till de stora Vinthundsspecialerna. Välarrangerat, välbesökt och vackra vinnande hundar. Framförallt kände jag till den stora attraktionen som gick av stapeln på Skokloster. Vackert, stämningsfullt och en massa, massa människor.
Av olika anledningar åkte jag aldrig, men har alltid längtat till detta svenska Vinthundarnas Mecka, och tänkt att om vi någon gång fick vinthundar igen (vi hade whippets i drygt tio år när barnen var små) så skulle jag definitivt delta på framförallt, Skokloster. Resumé slut

Och så kom Twiggy. Min födelsedagspresent till mig själv. (Det kan du läsa om HÄR och HÄR bla)
Liten, röd, pigg och Sammetsögd studsade hon in i familjen Lemmeke och blev högt älskad alldeles på momangen.
Lilla nobla rådjuret älskar oss alla tillbaka, och får oss att skratta varje dag när hon likt Bambi på hal is, struttar runt och hittar på bus. För busig är hon! :-)
Förutom att njuta av min alldeles egna, fantastiska greyhound, vill jag gärna att hon ställs ut och om inte var, utom just Skokloster!
Planen var att Twiggy skulle anmälas, och jag såg fram emot att få delta och se alla vackra vinthundar, tillsammans med en egen. 

Twiggy, en vecka innan sin första utställning

Döm om min besvikelse när jag förstod att alltihop krockade med de fyra utställningarna i Split.
Vi surade, funderade och valde till slut Split. Anmälde lilla Sammetsögat sista dagen när gulligaste kompisen erbjöd sig att åka med Lillan.
Hon tyckte det var spännande att visa vinthund. Annorlunda mot terrier och helt nytt. Hm, nåja, terriers och vinthundar är ju liksom iiiiiinte lika, men kompisen är jätteduktig och jag bortrest i ett annat land, så så fick det bli.

Och på morgonen när vi just klivit upp, trötta efter dagen (förlåt, natten) innan och tävlingarna som höll oss uppe till över tre (!!) fick vi sms från Sverige.
Twiggy hade tävlat och vunnit Bäst i rasen –valp. Wohoooo!! Kul!
Och så kom ytterligare sms när vi börjat fixa våra egna hundar och bli klara för avfärd att tävla. Twiggy, min lilla ögonsten, hade tävlat och mött alla andra små vinthundsbarn, där på Skoklosterutställningen.
Fint visad av duktiga kompisen skötte hon sig ypperligt och vann. Kompisens man messade och jag trodde inte mina egna ögon.
För stod det att hon blev BIS…?!
???????

BEST IN SHOW TWIGGY!!
Sobers Trussardia BIR-valp och slutligen BIS på Vinthundsklubbens special 

Jo men visst.
Vår lilla rödhätta med de sammetsvackra ögonen, plirig blick och spring i benen vann hela klabbet! Hon blev BIS-valp.
På Skokloster.....!
Och jag var inte där…

Duktiga Dodo – du är BÄST! Tusen TACK!! (Och tack Conny för uppdateringarna) J
Stort TACK också till Bitte och Pieri på kennel Sobers, som låtit Twiggy få flytta till oss. Vi är så oerhört glada och stolta över henne!
Jag var förstås OVER THE MOON av lycka, och strålade som en sol redan vid insläppet på utställningen. Och jag fortsatte att stråla när det var dags att äntra ringen med vår första hund – Tania. Det var bra, för egentligen var jag rätt så nervös. Tania hade på de första tre dagarna fått CERT och jag visste att om hon fick sitt sista, så skulle hon bli Kroatisk Show Champion.

Och det fick hon!!!!!

CH HR I Tania de Akido San

GLAD Matte :-) 

Happy Girls

20 månader och ställd fyra gånger i sitt liv, fick vår bruna Tromb med sig FYRA CERT, CACIB och BIR från dessa fyra fantastiska dagar, förlåt, det skall ju stå nätter, i Split!
Min argentinska lite annorlunda mot europeiska, dobermann har fått fyra cert av europeiska domare, varav en specialist, på de här tävlingarna.
Jag strålade ikapp med solen som höll på att gå ned!

Så var det dags för dottern och hennes tre kinesetjejer, och minsann om det inte gick finfint för dem också;
Saga CERT och reserv Cacib, Luna CERT och lilla Snö (dotter till Saga) blev Bästa Puffvalp! 

Jean Dark Chiquitita "Snö" 6 mån
Bilden är tagen veckan innan vi åkte till Split
¨Jean Dark Lady In Red "Luna"
2 cert i Split
DKUCH SEUCH VDHCH NORDJUNW-10 Sun-Hee´s I´m A Marionette
"Saga" 2 cert i Split

Summa summarum:
På fyra dagar hade våra fyra hundar fått 8 Cert. 1 Cacib. 2 Reserv Cacib och förtioelva reservcert. ETT valp BIS på Vinthundsklubbens special och förstås Tania som blev Champion!
Vilken fantastisk resa – vi kan knappt bärga oss till nästa år, och vi får åka igen. Datumen är redan inbokade, och vi har tänkt oss två vändor. 


Jeanett, Tania, Felicia, Luna, Snö och Saga
Ammi som också var med sitter bakom kameran :-) 


Coratien – here we come! 

:-)

Hm. Ett litet ps.
Inte åka med SAS.
Inte,inte,inte.

FOTO
AMMI ARO 

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa det var. Jag är så glad över att jag var med som sällskapsdam, bärhjälp och fotograf. TACK för fem härliga dagar i Kroatien och STORT STORT grattis till alla fantastiska resultat. Helt otroligt! Kram Ammi

  SvaraRadera
 2. Shitt vad häftigt, kul ni fick med så mycket bra från resan. Fast SAS strulade till allt vid hemresan.
  Jag hade gärna följt med på äventyret.
  Vi skickar många gratulationer till era framgångar.
  -Jenny och Grabbarna

  SvaraRadera
 3. Grattis, grattis grattis och grattis igen !

  SvaraRadera