tisdag 31 december 2013

Gott Slut!

2013 är snart slut. 
Det har varit ett fantastiskt år, spännande, utmanande, kul men också oerhört sorgligt.

Jag har fått möjligheten att vidarutbilda mig inom det som intresserar mig allra mest – Hund. Och numera dömer jag flera raser än dobermann. Förhoppningsvis fylls det på, och jag får ägna mig massor mer åt det som jag tycker är så fantastiskt roligt!

Nya små liv har fötts hos oss, och det är som alltid lika underbart och utvecklande. Spännande och härliga individer har kommit till oss, bla annat Twiggy som berikar mitt liv varendaste dag. Mer om henne hittar ni under de mest populära inläggen. 

Läs mer om Twiggy HÄR  och HÄR

Vi har planerat för ytterligare Jean Darkare och går i väntans tider. Förhoppningsvis gav 2013 års funderingar och arbete lön för mödan, och vi ser med tillförsikt fram mot 2014.

2013 har också inneburit att vi fått säga Adjö.
Lilla, Stora Hallon fattas oss -mig- dagligen, och trots att jag är tacksam och glad över att ha fått dela vardag med en sådan underbar själ, är det ledsamt att hon inte finns med oss mer, om inte annat än i minnet och tanken.
Läs mer om Hallon HÄR

Juliet var också en som fick flytta till Nangijala, och kvar hos oss lämnade hon sin lilla unge, Blixten.
Idag har Blixten växt några månader sedan det där hemska, fula och svarta kom, och idag är han återigen en glad kille med bus i blick.
Hans bästa kompis Bella bor med honom, och i boxen bredvid finns tant Florida. Han är aldrig ensam och vi tror han har det ganska bra numera.
Läs mer om Blixten HÄR  och HÄR

När man lever med djur innebär det en ofantlig glädje, men också ibland, en ofattbar sorg.
Aldrig vänjer jag mig vid förlusterna, vare sig det är alldeles små nyfödda, äldre än äldst eller bara fyrbenta vänner mitt i livet.
Varendaste gång tänker jag att – Aldrig Mer.

Men förstås finns inget pris så dyrt att det är värt att avstå livet med djur. Och jag är oerhört tacksam över mitt liv, min familj, djuren och alla fantastiska vänner, katt och valpköpare. Mestadels har de fyrbenta inneburit utveckling, resor och en hel hög med nya bekantskaper för mig.


TACK ALL NI TVÅBENTA för åren som gått, för 2013
Jag är säker på att vi tillsammans får ett lika härligt 2014! 




1 kommentar: