fredag 17 augusti 2012

Året runt med fyrbenta





Häromdagen hade vi besök av tidningen Året Runt. Eller ja. Det var ju inte själva tidningen som kom, utan två glada tjejer som representerade själva alstret.

En journalist och en fotograf troppade upp på förmiddagen, fullastade med kameror, anteckningsblock, bandspelare och glatt humör.

De blev visade runt, klappade på hundarna, och ställde alleh (U)anda frågor. Frågor som jag sällan tänker på. I alla fall inte från deras synvinkel.

”Slåss de inte när ni har så många? Varför har den så korta ben? Blir de inte ledsna när de bara får äta två gånger om dagen? Varför älskar du hundar? Kan hundar tänka som oss? Vad tycker andra människor om att ni har så många hundar? Är det inte jobbigt med alla hussar och mattar som ringer och är oroliga över sina hundar och katter? Hur känns det att bli biten, HAR du blivit biten? Har du favortihundkunder? Om vi lockar med godis nu för att få fina bilder till tidningen, blir de inte upprörda om de inte får med en gång?”
Och så vidare och så vidare.

Våra egna hundar, samt de inneboende gästerna på pensionatet vi har, ställde glatt upp på fotografering, mumsade på de godisar som delades ut och nosade lättjefullt på den lite hundrädde journalisten.

Efter tre timmars grillning av frågor var jag alldeles tom i huvudet. Och när duon samlade ihop sina attiraljer och åkte till redaktionen drog vi en lättnadens suck. Drog på oss foppatofflorna, kröp in i fleecejackorna, fyllde fickorna med flottiga Frolic och traskade iväg med hundar i varje hand över åkrarna.

Tänk att måste vara sminkad och istoppad i en figursydd dräkt varje dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar