fredag 11 april 2014

Pinsamt jobbigt. När hundar inte vill para sig.


Familjens hanhund fick dambesök.
Långtväckistan kom hon ifrån, och vi hämtade henne och hussen en tidig morgon utan guld i mun. Mest trötta och nyfikna på lilla fröken från landet långt bort. 

Hon var inte precis nyfiken på oss nej.
Hennes husse lyfte in henne i vår bil och förstås all sin packning och så bar det av mot fodervärden och den utvalde Prinsen.

Husse berättade med tindrande ögon att matten därhemma utsett vår prins till blivande pappa för länge sen, riktigt länge, och äntligen hade det blivit av!
Jag förstod att det var kostsamt, de hade flugit, tagit utstryk på tiken, hälsotestat henne åt alla håll, och slutligen ett par blodprov för att vara säkra på att de reste rätt dagar.

Framme på gårdsplanen kom den manligaste av de manliga utrusandes med glad min – VAR ÄR HON!!?
Vi lyfte in honom i bilen och skrattade åt vår Casanova. För han älskar verkligen tjejer! Under färden hem funderade vi på namn, hur valparna skulle bli och hur många uppfödarna-där-långt-bort-från-oss skulle behålla.
Hemma lät vi dem båda ses och planerade sedan färden mot hotellet. Husse skulle stanna där de två dagarna hundarna skulle para.

Prinsen nosade på tiken, uppvaktade lite, kissade en del och kom och lade sig i min famn.
?
Hallå – sätt på henne!
Han gäspade och strosade iväg till hussen och tiggde godis. 



Ok ok ok. Hon är inte helt klar, jaja, det får man förstå. Vi körde husse och hund till hotellet och bokade träff dagen efter.

Fredagsträffen släpade sig Prinsen fram till frk utländsk. Hon muttrade tyst och blängde under lugg. Vi skrattade och lugnade husse med att han nu skulle få se hur herr Casanova gjorde barn.
Bara det att det gjorde han inte.
Vi tjatade, pratade, mutade och övertygade.
Det gick inte så bra kan jag meddela. Hanen, vi kan kalla honom Ferdinand, satte sig under sin korkek och såg dum ut.
Riktigt dum.
Gud vad sur jag blev!
Husse log ansträngt och klargjorde på bruten engelska att han ändå gärna ville se Stockholm och Uppsala, så det gjorde inget.
Näh? Eller HUR!?
Man tar sin dyra hund, flyger ännu dyrare till en dyr hane att para med som kommer på sen att han inte alls vill para.
Han vill faktiskt inte ens försöka?

Jag körde hem Ferdinand den ovillige, och svor halva vägen.
Alltså, hon skulle ju vara klar för parning? Lördag morgon skulle husse hem. Vi träffades innan, åkte sen hem till fodervärden för kanske vår hane kommit på efter flera andra parningar att han bara vill para hemma?
Nej, det ville han faktiskt inte alls. Han ville ha sovmorgon. Gäspade i trappan, vände och drog när han fick syn på mig och sin utvalde.

Jag körde husse till flyget. hejdå, vi tar hand om din hund. Om du har tur blir hon parad. Not. Kan man byta hane? I lönndom bara sådär? Jag menar, vi har ju ett helt hundpang fullt..... 

Tillbaka till fodervärden söndag. Ferdinand hälsade översvallande och vi blev glada, NU SÅ!! Gick vår prins ett varv, blinkade lite till den truliga utländskan och försvann in i köket för att leka lite med familjens katt. ?
Jamen halllåååååååååå!!! Kan du bara göra ditt jobb? Sätt på henne, hur F-N du vill, bara gör det!! NUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!
Han gäspade, och tiggde godis ur min ficka.

Skit också!
Måndag upprepade det hela sig och jag tillbringade surt dagen med att fundera över om vår hane plötsligt blivit sjuk? Inte gillar den här typen av tik? Bara parar tikar som pratar, förlåt, skäller, på svenska? Har bytt läggning? Eller vaddå?
För alltså, varför parar han inte???
Tisdag åker vi ut och hämtar tiken, han kanske inte vill para hemma? Han kanske vill vara på Vita Huset och para?
Han hoppar glatt in i bilen, hämtar sin utvalde och vill ha med henne ut och leka.
Leka alltså. Jag preciserar, ”INTE HA SEX MED”. Nä.
Jag får –igen- skicka beklagande mail till den väntande ägaren som ivrigt vill ha dagens news. Och de är som de senaste fem dagarna lika med nothing.
Killen har blivit totally idiot. Han har glömt hur man gör med brudar. TUR vi redan har valpar efter honom!!
Han faktisk kanske är steril??
Trots att vi kommit på att han är steril testar vi onsdag. Han hoppar fjantigt runt och lyssnar medan jag berättar för honom att hans noggrant och dyrt utvalde Fru kommer från JÄTTELÅNGT bort och att han faktiskt skulle göra oss en tjänst om han bara gjorde henne lycklig!
Hon ser i och för sig knappast lycklig ut, mest uttråkad om jag får säga vad jag tänker.
AHA!! Där har vi det! Hon är hermafrodit? Eller bara helt enkelt kanske gått ur löpet?
Jag mailar Uppfödarägaren och frågar om tiken nog kanske gått ur sitt löp, hon är ju ändå på typ dag 322??? Minst.
Kanske tom dygn 75? Nä, men allvarligt, kanske på 17 dygnet nu. Matte där långt borta suckar och fattar inte heller nåt. Annat än att hon skickat sin fina hund till en sexeullt missanpassad hane och blivit fattig på kuppen.
Själv är jag trött och uttömd på ideer. Hur får man en hund pilsk på ren svenska??
Inte vet jag. 

Torsdag går vi långpromenad och alla är smutsiga och trötta när vi kommer hem. Jag torkar hundar och väntar på meddelande om när vår utländska gäst kan lämnas på Arlanda.
Bakom mig parar de sig.
De parar sig?

DE PARAR SIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
På dygn 18 är de som nyförälskade? Jahaja.
Ok.
De parar sig.

e
p
a
r
a
r
s
i
g
!
Hela tiden.
Oj då.

På dygn 18 och 19 och 20. Som kaniner. 





Varhelst vi tittar så är Mr Loverboy och hans utvalde tillsammans. Hon viftar med långa ögonfransar och en sexig bakdel och han kommer som ett skott. Han är dimmig på ögonen och upp över öronen förälskad, hon är cockerspaniel-lady lik och kuttrar mjukt i hans öra när de somnar trångt i hundbädden. För såklart de inte sover varförsig, nänä. Tätt ihop ska det vara :-) 





Uppdödaren på andra sidan mailen jublar lyckligt i sin text till mig och planerar hemresan. Jag tänker att det är smart för snart blir vår hane utsliten. I ordets alla bemärkelser.
Undrar om han är tömd på spermier för all framtid? I vilket fall som helst kommer snorsen snart att ramla av. Utsliten typ.

De mailar och meddelar tid att lämna frk SEXY på flygplatsen och jag ser fram emot det stundande lugnet.
Jag stänger datan, skriver in i almanackan när vi ska möta upp med tiken, och suckar när jag ser att de där två, giftaslystna, sitter ihop.

Ha en fin helg allihop! 






6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Trevligt att vi kan roa dig med vår misär :-)

      Radera
  2. Hahahaha, underbart skrivet :) Jag hoppas verkligen det blev valpar efter detta ;)

    SvaraRadera
  3. Haha bra läsning ;)
    Som notis kan jag berätta att dom enda gångerna min hane ville para var efter promenad, annars var han helt ointresserad.
    Räckte med en runda runt huset sen hann jag knappt komma ur hissen eller få av dom kopplena innan dom satt ihop.
    (Min hane får alltid glädje skutt och blir energirik precis när man kommit in så det var precis som om han ville fira sitt ärevarv runt huset med nuppsing)

    SvaraRadera
  4. Haha bra läsning ;)
    Som notis kan jag berätta att dom enda gångerna min hane ville para var efter promenad, annars var han helt ointresserad.
    Räckte med en runda runt huset sen hann jag knappt komma ur hissen eller få av dom kopplena innan dom satt ihop.
    (Min hane får alltid glädje skutt och blir energirik precis när man kommit in så det var precis som om han ville fira sitt ärevarv runt huset med nuppsing)

    SvaraRadera