fredag 26 augusti 2011

Svensk Vinnare 2011

Svensk Vinnare 2011 SEUCH EECH Impala Zen Zikko BIR
BIM blev den fina Theneicans Ruzizi 
                                                                     
Regnet skulle ösa ned, och jag hade bestämt mig långt innan utställningen för att stanna hemma.
Ingen av våra hemmaboende hundar hade anmälts och jag planerade en riktig lång arbetshelg.

Men vad är väl principer, om de aldrig kan brytas - och jag ändrade mig förstås sent kvällen innan, packade bilen, sov fem timmar och fann mig sedan städandes hos morgonpigga gullevalpar.
Frukosten intogs på rullande fot - och få timmar efter att klockan väckt oss med sitt hemska morgonpigga pip, rullade bilen in på den grusbelagda parkeringen i Norrköping. Det ösregnade. Förstås.

Glada i hågen lät vi oss dock inte bekommas nämnvärt av vädret, utan packade glatt våra vagnar smockfulla -tält,stolar,filtar,hundpapper,regnkläder,extrakläder,matsäck,hundburar,koppel,
extrakoppel,nummerlappar,vaccinationsbevis,nödvändiga saker och inte nödvändiga saker. Likt packåsnor i ett lämmeltåg begav vi oss efter de andra tvåbenta, också de fullastade samt med hundar i de lååånga armarna.

Veterinärinsläppet gick friktionsfritt, och sörjan i den regnblöta geggamojjavägen tog vi oss också igenom. Snabb sicksack genom tälthavet och så hittade vi vår ring.
Det hade de flesta andra också gjort - vi var sist. Det betyder att det inte finns plats att sätta upp tältet, vilket knappt går att överleva om det regnar:-)
Som små myror sprang vi hit och dit, och hör och häpna - längst bort, längst in och lite klämda hittade vi vår plats.

Phu, packa upp, fixa åt hundarna, ordna oss själva, springa och köpa skor till Felicia, regnet hade upphört och hon hade bara stövlar. Äntligen klara - så börjar bedömningen!
Som vanligt blev det krock. Dvärpinschern Zikko skulle in i Championklassen i andra änden av utställningsplatsen samtidigt som King Liquer, Kanon och Grabazzi också skulle in.

Oftast brukar jag välja dobbisarna, men idag blev det till att visa Zikko - tjejerna och Peter höll ställningarna med de stora lika bra som jag själv.

För att göra en lång regnig dag kort - tog jag Zikko under armen och sprang till pinneringen och visade min fina Prins själv. Det var så många dvärgpinschrar totalt (faktiskt var det dagens största ras med 93 deltagande hundar!!) , att bl.a. championhanarna måste delas upp i två grupper! Zikko föll den danska domaren på läppen, han fick en strålande kritik, och plockades ut i första heatet.

Trots väder och vind både stod och gick Zikko som om han aldrig gjort annat, och med segern just insprungen ringer telefonen och Ammi berättar skrikande att Kanonen blivit SVENSK VINNARE han också!!

Så kan det också gå när man åker på hundutställning! Ganska så trevligt att vi inte stannade hemma faktiskt. För visst är det väl så, att man aldrig aldrig kan veta hur det ev skulle kunna gå på en utställning om man sitter hemma i soffan. Det är liksom inte där vinsterna erövras:-)

TUR det var uppehåll då och då, så vi inte regnade bort totalt, och TUR vi har tält, när vädrets makter inte helt vill vara resonabla.

Tack Alla härliga vänner och Valpköpare för en lång, social och mysigt babblig dag vid ringside!

Zikko har just blivit bästa hane!


Peter och Iza



Vårt hem i Norrköping under en dag


Simply the best



-Också Simply the BEST! :-)

3 kommentarer:

  1. GRATTIS.:-)))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Grattis! Vilken tur att ni åkte iväg, ibland kan den regnigaste, tristaste dag utvecklas till något bra:-)

    SvaraRadera