fredag 12 augusti 2011

Q-flickorna


Många frågar om våra trillingflickor i Q-kullen. Ellas små flickor som fick en så annorlunda och ganska jobbig start i livet. Mer om detta finns att läsa längre ned i Tankeverkstaden, där jag också berättat om vår stora, lilla, hjältinna, Ivy, som tog till sig de små liven när de plötsligt blev utan mamma.

Småtjejerna fick flytta in i Ivys bo, där hon hade sin sista kull, bestående av endast två valpar - de mycket lovande smågrabbarna Jean Dark Filidutt och Jean Dark Fun Light.

Ivy har de senaste veckorna ägnat sig helt och fullt åt att vara mamma, och tagit extra väl hand om sina stora och ganska knubbiga döttrar.
Nåja, knubbiga och knubbiga… De här små dobermannvalparna hör nog till de smalaste vi haft, hur engagerad och duktig mamma man än har, är det vårt att producera mjölk till en trio som väger nästan lika mycket som en själv…

Ivy har dock träget kämpat på, och igår natt, när småbrudarna skulle fylla fem veckor, sov hon för första gången i vår säng igen:-)

Dagtid är hon stundtals med oss, men mycket av tiden tillbringar hon inne i valplådan med de busiga fröknarna, eller på lite tryggare avstånd, i en korg utanför.
Alla besökare i Vita Huset kollas med lupp av den ömma Modern, och ser de respektabla och snälla ut, tillåts de träffa trillingarna, under mammas trygga påseende. Vår lilla dvärgpinscher älskar sina små dobermannbarn….

Här är lite bilder från de senaste veckorna;


Ingeningeningen får komma nära. Inte ens kasta en blick på de små...:-)

Mamma-Mys

Ivy vill helst ha locket på bolådan (Men då går det inte att fotografera) 

Hallon är också nyfiken på aktiviteten inne i bolådan.
Hon smyger under sängen, för att försöka fånga en skymt av de fem Ivybarnen
                                                                             
Ivy med pinnesöner och dobermanndöttrar  <3Ivy njuter av sin återupptagna långpromenad

Den här bilden är (h.e.m.l.i.g, ingen har sett den, och vi talar inte om den....!)
Det var ju så att Ivys mjölk inte räckte helt, och vår kinesmamma Minnie, förbarmade sig och hjälpte till  att förse de hungriga små ett par gånger varje dag under slutet av digivningsperioden. Ivy upplevde det hela som mycket kränkande och låtsades inte se eländet. Nu ääälskar småtjejerna kineser lite sådär extramycket... :-)

Här är vi dryga tre veckor


Extra trött mamma sussar lite tungt i soffan

Här har vi fått tag i en busig, och tokig kattunge. Han blev snabbt nedbrottad i tidningsgyttret, biten i svansen, dragen två varv runt i lådan, och sedan kom han aldrig mer tillbaka. Syyynd! 

Den här bilden är tagen igår. Mor och barn vilar ut i kattklöset, och njuter av solen.
En  sover vid mammas tutte, en vilar bara och den tredje lilla bruden är ute på vift i huset... 


Fortsättning följer......

6 kommentarer:

 1. My god säger jag bara :-D Sitter här med en glädjetår i ögat <3<3<3

  SvaraRadera
 2. Och det är ju tur att dom inte är utseendefixerade i allafall ;.)

  SvaraRadera
 3. Helt fantastike bilder!! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 4. Det var såå herlig og se når jeg var hos dere, Ivy er helt underbar:)) men nå liker jo Ivy meg, så jeg fikk titte og mysa lite med de:) lykke til videre med de små:))
  Kram m

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder och så skönt att allt löste sig för de små dobermannflickorna. Man blir glad av att se fotografierna:-)
  Hälsningar
  Katja

  SvaraRadera
 6. Men vilka härliga bilder! Störtskönt gäng :D

  SvaraRadera