onsdag 23 mars 2011

Magen ut och in

Så har Grejens mage kommit ut…. Fyra babysar fanns där inne, två hanar och två honor. Som vanligt gick det snabbt för vår ryska, duktiga supermamma, och på bara få timmar låg hennes lilla kvartett ungar fint på rad, som pärlor på ett band.

Två döttrar och jag själv fick andäktigt följa de smås entré till världen, och trots alla förlossningar jag fått vara med om, tycker jag det är lika magiskt varje gång.

Tystnaden, lugnet och stillheten kring en blivande mamma får man inte uppleva var dag. Inte heller en nybliven mammas klokhet, tålamod och oro för de små. Minsta ljud och hon är uppe och tittar till dem. Minsta bök i lådan, och hon vänder på alla, tvättar lite här och putsar lite där. Minsta pip och hon slår krull på sig själv för att hennes små skatter skall ha det bra.
Det känns som en ynnest att få följa en blivande liten familj, att få se sin familjekatt, plötsligt bli en målmedveten, vaksam och engagerad mamma.

Ute lyser stjärnorna, starkt och många, och den mörka marsnatten bidrar till att med alla sina vackra stjärnor, göra en natt som jag lätt kommer att minnas. När våra små marskatter föddes:-)


Några dagar innan de små skall födas



Alldeles nykläckta




1 kommentar:

  1. Så fint du skriver! Både om nyfödda kattungar och en ny liten bebisstjärna på himlen. Du borde allvarligt fundera på att sammanställa alla dina erfarenheter kring djuren till en bok!
    Grattis till både dig och Grejen och så naturligtvis ett stort Grattis för de nya valparna!
    Kram Kia och Jean Dark Enya, Jean Dark Hedda Hopper och Jean Dark Friday I'm in love (Jippie)

    SvaraRadera