onsdag 27 februari 2013

Det verkar ordna sig

För en tid sedan fick vår ena kisse kattungar. Fem söta små dunbollar föddes med vår veterinärs hjälp och stoltare än stoltast kom mammakatt hem med sina babysar.

Lyckan blev kort - Liten, som vår nyblivna mor heter, blev svårt sjuk och dog nästan. Om det kan man läsa här http://www.kenneljeandark.blogspot.se/2013/02/helvetesnatten-x-manga.html
Vi miste två av hennes fem ungar, och goda råd var plötsligt dyra.

Räddande ängel blev Spöka, som samtidigt med Liten fick en egen kull ungar, och förutom sina egna fem barn tyckte hon det kändes ganska okey att få ytterligare tre ungar på halsen.

Nu har åttlingarna och mamma Spöka camperat ihop i en vecka, och än så länge går det fint. Ungarna växer och frodas, Litens trio är lite mindre än Spökas biologiska fem, men med den starten de tre hade i början är det nog ganska förväntat.

Mamma Liten har nästan hämtat sig. Såret i magen har trots två operationer läkt bra och kroppen mår ganska okey nu.
Det är värre med såret i hjärtat.
Liten har plötsligt kommit på att hennes ungar är borta.

Hon har travat runt i huset och ropat övergivet och ledset. Alla vi människor har också fått ont i hjärtat. Stackars Liten.

Liten mammakatt fick fatt i en tonårsyngling till katt. Hon släpade in honom i sin kattiglo och vägrade släppa ut honom. Därinne låg han dödsförskräckt och agerade motvillig baby tills vi räddade honom. Liten jagade vidare i sitt sökande efter passande ungar, och snubblade över valplådan som innehöll tre busiga kinesvalpar.

Nöden har förstås ingen lag, och mammakatten klämde ned sig bland busbarnen och fick utstå tugg och hugg. Hon insåg ganska snabbt att det var värdelöst att ha hundvalpar som ungar, och lämnade tillbaka ansvaret till mammahunden Saga, som njöt av sin kortvariga semester från sina vilda babysar.

Lite letade vidare och hittade Lady och hennes femlingar.
Femlingarna tyckte det var ganska okey med två mammor och dubbel uppsättning mjölkbarer. Biologiska mamma Lady verkade inte misstycka, och plötsligt hade Liten ungar igen, och friden sänkte sig över Vita Huset :-)

TACK ALLA för peppande, positiva och gulliga mail, sms och samtal.
Liten mår fint, och jag har sovit ut :-)

Nu håller vi tummarna för de små.

Två mammor och en hög välmående bebbar


1 kommentar:

  1. Åh, skönt att höra att det gått bra o att Liten nu orkar & vill vara kattmamma. Antar att det var Liten som min Bingo busade med när han bodde lyxinkvarterad hos er i höstas:-)

    SvaraRadera