måndag 13 juni 2011

Dobermannspecialen 2011/Summasummarum

Ja, så har ytterligare en dobermannspecial gått till ände, och som vanligt var den väl arrangerad, trevlig att vara på och det mesta kändes väl genomtänkt. Till och med solen behagade närvara, och bättre kan det knappast bli:-)

Inbjuden domare var den ungerske Tamás Dohózcki. Han fött upp dobermann sedan början av -90 talet med det välkända kennelnamnet V Karpatia. Rolig kuriosa är att han även har dvärgpinscher, en ras som många dobermannuppfödare (och ägare) verkar falla för efter ett par år.

För egen del kom jag lite sent, fortfarande med babylukt i näsan och lite trött i ögonen efter att ha suttit och stirrat i valplådan så många timmar.
Ingen saknade dock mig, utan allt rullade på fint, och med Ammi, Liselotte och Pernilla som roddade skeppet, flöt allt på på bästa vis.
Efter att ha parkerat fick jag se finalen i juniorklass hanar, där två av fem placerade kom från oss.
Grattis Jean Dark Paradox till femteplaceringen, och One Man Show som blev trea med ck!

I unghundsklassen återfanns Jean Dark Nike med matte som eminent handler, och duon slutade på en mycket hedrande andraplats. BRA jobbat!

I bruksklassen fick jag själv gå in med underbara Kinge - Korad BH IPO I BSL II TYSK CH ZTP V1B Vice World Winner-10 Neumünstersieger -09 SDV ungh -09 Jean Dark Kingdom som slutade på en tredjeplats.

Så var det dags för championklass hanar, dagens för mig, stoltaste klass. Majoriteten kom från oss, och det är häftigt att stå där inne med en av dessa välväxta pojkar, och samtidigt se flera andra vackra och ståtliga hanar och samtidigt veta att de växt upp hemma hos oss. Tultat runt, lekt och busat, och nu står de här i all sin prakt och bara är sådär underbart vackra som endast en dobermann kan vara.
1 Jean Dark Grabazzi
2 Jean Dark Kanon
4 Jean Dark Jackpot
Opl Jean Dark In Canto med CK

I bästa hane stod två hundar av tre från oss - Grabazzi och Kanonen.

Grabazzi avgick än en gång med segern som bästa hane, en bedrift jag tror han är ganska så ensam om. Kanske har jag fel, men jag tror knappast att någon hane vunnit våra specialer så många gånger, som denna bruna underbara Chokladherre gjort!

På tiksidan deltog färre hundar från oss. Av någon underlig anledning blir det alltid fler hanar att visa, och så har det alltid varit på Jean Dark.
Fina Jean Dark Orlane kom på femteplats i juniorkonkurensen, och kusinen Noá Perle i unghundsklassen kom på en hedrande tredjeplats.

I bruksklassen återfanns Korad SPHH I LP I LP II Jean Dark Kiss and Tell och trots valpar i magen fick hon en fin tredjeplacering, snäppet från det efterlängtade certet.

LP II SPH III NOUCH SE UCH DK UCH INT UCH TYSK CH NORD CH Neumünsterjugendsieger 2006 Vice World Winner -10 Jean Dark Gossip försvarade hedern i championklassen med en tredjeplacering, och det gjorde hon med den äran. Första halvan av tiden. :-)
Då visade hon sig från sin mest underbara sida, karismatisk, vacker, välmående och med MASSOR av utstrålning.

Så tog det glada känguruhumöret över, och hon var plötsligt tvungen att dra några varv med sin svettiga handler, hoppandes, skuttandes och bergis leendes över oss knasiga människor som måste ha allt så allvarligt. Eller hur hon nu tänker…..?
För det har vi funderat på i massor. Hur Gossip tänker när hon kör sina gladlyckligkängururace.
Inte bara vi i gänget har tänkt på det - våra konkurrenter har också funderat på det, en del tror inte att hon kan trava, en del tror hon har något fel, en del tror hon är ouppfostrad och en del tror helt enkelt inte vi kan visa hund. :-)

Gossip är en av Sveriges vackraste dobermanntikar. Hon är nog en av elittoppen även i Europa. När hon vill. Ibland vill hon busa, och då funkar det inte så bra på utställning. Vi har svettats, jobbat, tiggt och bett, men precis som mamma Lara har Gossip en vilja av stål och ett alltid glatt humör som liksom bara måste ut. Och råkar det bli i en utställningsring, tja, då är det väl så:-) Och när det där glada bara måste ut, ja då rår ingen bästastebästa handler ens på henne. Hon måste studsa klart, och så kan hon röra sig vackert igen.

Igår hände det ännu en gång, plötsligt kom det en körare med lycka, sprall och hopp och efter genomfört race var Gossip lugn igen. Synd bara att det inföll under konkurensen.

Till sist var det veteranklassen. Fyra äldre damer gjorde entré, och jag kunde glatt konstatera att tre av dem var efter vår underbara chokladprins Dalli. Den fjärde var den som avgick med segern, dryga åtta år gamla Korad NO UCH Jean Dark Attitude. Som tvåa ståtade förra årets veteranvinnare, SDV veteran 2010 Jean Dark Xlimited på nio år.

Extra skoj i denna klassen var domarens fina ord om äldre hundar, och vetskapen om att han aldrig, aldrig under samtliga sina år med rasen sett så många fina och välbevarade veteraner på ett och samma ställe. Det är en stor eloge till alla som har äldre vovvar tycker jag, och jag hoppas också att vi alltid kommer att ta med dem, och visa upp dem med stolta år och lite skavanker på nacken.

Dagen började lida mot sitt slut - och trötta, solbrända och med träningsvärk i skrattmuskeln kan jag bara konstatera att jag är lyckligt lottad som har ett så fantastiskt gäng med valpköpare och vänner!

Endast det bästa var kvar, tävlan om BIR och BIM samt uppfödargrupperna. Bilderna nedan talar sitt tydliga språk:-)

TACK TACK ALLA för en härlig dag, jag hoppas vi får många fler sådana!

Vår vinnande uppfödargrupp ses över av den ungerske domaren

Jean Dark Kiss and Tell
3:a Bästa Bruksmeriterade tik

En av stommarna i Jean Dark - Birnilla:-)

BIR-Vinnaren i egen hög person
Jean Dark Grabazzi, alias Ior

Grabbarna grus
 - Ior med stoltaste hussen för dagen

Jean Dark Kingdom, 3:e bästa Brukmeriterade hane

Låt lunchen börja.....! :-)

Eva lägger en sista hand på JEAN DARK knytiset.
Alla har biddragit med ätbara saker,
och det är såååå mumsigt att få äta så gott på en utställning:-)))

Jean Dark Nike, fint visad av matte
Svensk Dobermannvinnare veteran:
Korad NO UCH Jean Dark Attitude
2 Bästa veterantik SDV veteran 2010 Jean Dark Xlimited

Jean Dark Orlane med Liselotte



BÄSTA UPPFÖDARGRUPP 2011

Tack Ammi för alla fina bilder

4 kommentarer:

  1. Alltid lika kul att vara med! Titta på alla hundar, träffa nya och gamla vänner. Man vet liksom att det kommer att bli en kanondag! Solen sken och maten var supergod. Ännu en gång ett stort GRATTIS till alla! Kramar ifrån en supernöjd Anja :)

    SvaraRadera
  2. Tack för en härlig kul och Solig dag!
    Jättebra skrivet och JA Gossip är en hund för sig...Men jag älskar den där hunden (Nej hon är inte min för er som läser här och inte vet,hon är Ammis o Anders hund ) men jag visar henne oftast och vi gillar varandra-även om jag kan bli gaaalen på henne när hon gör sådär...ständigt testande som om hon säger ; "är du med nu-för nu ååååker du" hahahaha!
    Grattis ALLA Jean Darkare till er placeringar och även konkurrenter som var med i söndags...
    Jätte kul att se gamla och nya ansikten och alltid lika trevligt att äta vårt knytis :-)
    Stort Tack för att du visade Trudy så fint:-)
    Jag är mycket glad över vår Veteran vinnare...Montana vann ju den också för länge sen :-)...och som du säger är det kul att visa upp gamla hundar och de hundar som var med var verkligen piggelin hundar allihopa !
    Grattis Jeanett till dina framgångsrika fina vackra och snälla hundar...en fröjd att få visa dem i ringen och träffa dem med alla nya valpköpare som förvaltar dem väl-för det är viktigt!:-)

    SvaraRadera
  3. Åh vad vackra hundar ni Jean Darkare har!
    Massa grattis till alla framgångar :)

    SvaraRadera
  4. STORT GRATTIS TILL FINA FRAMGÅNGAR PÅ SPECIALEN, ett extra grattis till:

    Jean Dark Grabazzi - outstanding!
    Jean Dark Attitude - wonderful!
    Bästa uppfödargrupp - simply the best!

    Grattis också till övriga Jean Darkare för fina resultat och vår fina Kanonkille som placerade sig som tredje bästa hane. :)

    Tack till Pernilla och Liselott som med stor skicklighet och van hand visade våra hundar Gossip (Rodeohunden) och Kanonen (supertravaren), vi är så glada över att ni vill hjälpa oss visa våra hundar på bästa sätt. TACK!

    Tack Jeanett för alla härliga upplevelser som vi får vara med om tack vare våra fina dobermanns.

    Gossip är en otroligt härlig hund, och jag tror verkligen att hon njuter av att busa runt i ringen ;). För trava rent, rätt och med långa steg kan hon - utanför utställningsbanden:)). Men hon är fantastiskt härlig och vi älskar henne så mycket.

    Sist men inte minst - tack till hela Jean Dark-gänget (med bihang ;)) som gjorde söndagen extra rolig. Och tack för all god mat, jag älskar våra knytisar.

    :) Ammi och Hunken

    SvaraRadera