tisdag 17 oktober 2017

Dobermannytt


Många frågar när våra valpar kommer, och svaret är att de inte gör det. Den blivande pappan blev akut sjuk, och att gå på date i miserabelt och ynkligt tillstånd, är väl knappast något som intresserar den som mår superduperdåligt. Inte den här pappan heller....
Vi tar nya tag, och hoppas på smått till våren istället.

Tanias söta små från hennes förra kull 

Visste ni förresten att vi har två nya damer som är godkända på korning?
Jean Dark Wrapped with Love "Lova" och matte Anette har varit aktiva i år, ställt ut en hel del - med fina resultat, och nu har Lova också precis klarat korningens mentaldel. Grattis!


Jean Dark Wrapped With Love 

Ännu en som är korad numera är Jean Dark Wild Scarlet som för kort tid sedan gjorde både exteriör och mentaldel. Härligt jobbat Camilla!

Korad Jean Dark Wild Scarlet 

RLD N Jean Dark Windsong har kört rallylydnad, och fått sig en titel! Dessutom har hon godkänt doftprov inom nosework, och farit fram som en Wind(song) på utställning under 2017 - hela fyra BIR har hon och matte Emma erövrat. WOW!

RLD N Jean Dark Windsong 

Ytterligare en tjej som visat framtassarna i år är Jean Dark Untold och matte Lisa som varit aktiva och ambitiösa.
Godkänd korning, godkänt doftprov inom Nosework och ett godkänt BH prov! Superbra jobbat!


Korad BH Jean Dark Untold 

C.I.B SEUCH Jean Dark Snö of Sweden med matte Liselott var redan uppflyttade från lägre spår till högre, och när "Swea" fick ett par CERT (och BIR) och ja, några CACIB utomlands också, så trillade förstås titlarna in.
Hejjahejja!!

C.I.B SEUCH Jean Dark Snö of Sweden

Förstås har vi killar också -
Jean Dark Signature och husse Marek klarade också BH-provet i år, BRA jobbat!

BH Jean Dark Signature - Athos

Och storfräsaren - Lilleman - Jean Dark Xpec, fortfarande junior, har härjat runt rejält på utställning, och har nu totalt 13 BIR av 14 utställningar. Helt galet och väldigt skoj. Grattis Mario och Pether!

Jean Dark Xpec 

Som fin avslutning för den här gången vill jag också gratta Pia Maria med LP I LPII Verna de Akido San. Duon är aktiv inom många saker - lydnad, agility, drag och rallylydnad. I år har de tagit CERT i rallylydnad, och sedan tidigare har de vunnit guld i drag SM!!!
Hejja er Pia!


LP I LPII Verna de Akido San 

Jag har kanske glömt någon - det är inte meningen isåfall, skriv till mig så får ni vara med. KUL med aktiva ägare och som vanligt, glada och positiva dobbisar.
Det är ju just det som en dobermann passar så perfekt till, att vara aktiv med sin ägare - leka, busa, springa, dra, arbeta, ja, allt allt är skoj!

BRA JOBBAT ALLA JEAN DARKARE!
Vi är superstolta över er!

1 kommentar:

  1. Tania är nog den vackraste dobermann tik jag sett, har följt hur det gått med valparna ända sen hennes första kull och kan bara gratulera! Har själv haft dobermann mellan 1991-2014 och tävlat ganska aktivt i omgångar. Lycka till med nästa kull, ska bli spännande att följa.

    SvaraRadera