lördag 16 juli 2011

Bra rapport

Tack alla gulliga människor som engagerat sig i Ellas och hennes små döttrars öde. Flera har varit oroliga, och haft de värsta av tankar.
Det behövs inte.
Ellabella brunnäsa är hemma hos sin familj igen, och hennes tre små döttrar mår fint hos sin nya mamma, Ivy, och de två nya storebröderna. (Som trots åldern är mycket mindre till växten)

De har just öppnat ögonen, och är underbart söta.

Bragdmamman Ivy mår också fint, även om hon plötsligt fick mycket jobb, mer än vi alla tänkt.
Hon hade just börjat vara utanför valplådan, ligga i mitt knä när det är filmtajm på kvällen, komma upp i sängen om natten, och gå med på de dagliga promenaderna. Märkligt nog verkar hon förstå att hennes fosterdöttrar är yngre än de hon redan har, för nu vill hon inte ut och gå längre, hon kommer och tigger lite mat om kvällen, och tittar upp korta stunder i sängen varje natt, för att sedan snabbt återvända till sina barn.

Vi försöker fortfarande stödmata med mjölkersättning, ett helt omöjligt företag, då ingen av valparna vill ha det jag försöker ge dem.

Vi har inte lyckats ta bra bilder, mamma Ivy är inte särskilt imponerad av att vi hela tiden vill hålla koll på hennes barn (det tycker hon själv att hon gör bäst), och när vi tar fram kameran blir hon ganska irriterad…

Så här ser familjen i alla fall ut just nu:

Hela familjen Dobermann Pinscher

Städa valpar tar lång tid....

Mys med mamma

Sätt på locket - ni stör oss! 

Olika raser vid matbaren

Olika åldrar och kön likaså.
Frk Brun, öppnar just ögonen

Frk Svart, håller också på att öppna ögonen

6 kommentarer:

 1. Helt fantastiskt! :D
  Sååå underbart söta små liv :)

  Massa kramar från morbror Exipex till både stora som små bebbar o så klart en stor krya på dig kram till syster Ella <3

  SvaraRadera
 2. Konstigt att de inte kan söta mjölken lite grann, jag tror de skulle äta den bättre då.
  Dobbebarn måste vara stöniga av bara den, den enda valp jag lyckats få att ta nappflaska är Ronja!!!!! och då bara några gånger, men det var det som behövdes.
  Hoppas det går bra med de små nu!!!!!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh så bra att allt verkar gå åt rätt håll!
  Ivy är sannerligen en liten hjälte. Men jag tycker att det finns fler hjältar i den här historien. Hoppas DU får tid att sova nu.

  Vi hörs nästa vecka! :)

  //Johanna (och Marcus)

  SvaraRadera
 4. OJ OJ OJ här har man inte varit med.... Ellabellabrunnäsa som lärde mig att inte va rädd för dobbar.... Stor kram kommer här till DIG!
  Och en stor till hela familjen Lemmeke som kämpar tappert!
  Kramar från Virvlans flickor i Alunda

  SvaraRadera
 5. Ojoj, läste de föregående inläggen med hjärtat i halsgropen. Livet med djur är verkligen omvälvande... Så härligt att få läsa att Ivy tagit till sig de små dobermannbarnen, en riktig solskenshistoria. Hoppas Ellabella hämtar sig fort. Stor kram, Katja & Co

  SvaraRadera
 6. Anna Lena Boucht19 juli 2011 14:51

  Fantastiskt att följa Vita Husets öden och äventyr. Jeanett, du är en underbar skribent, det är alltid lika trevligt att läsa dina tankar.

  SvaraRadera