lördag 16 mars 2019

Sidan 34





Igår kom årsboken för chinese crested dog.
Och en årsbok är som en utdragen mumsig hård karamell. Iallafall om den är omfattande och välgjord.
Det är den här årsboken!

Jag njöt av alla fina bilder, läste varenda annons, betraktade alla fina hundar och tittade på alla spännande och roliga kombinationer våra kollegor gjort och ska göra.
För hundavel är mångsidig - det man själv tänker att man inte alls kan eller bör göra, görs många gånger av någon annan, och minsann blir inte resultatet alltid som jag själv trott eller tänkt. :)

En av de bästa sakerna med årsboken var dock sidan 34.
Den beskriver lite av det stora vi gjort under de år vi haft kineser, och hur vi tänkt oss framtiden med rasen också.
Och att vi under 2018 blev årets uppfödare av rasen chinese crested dog!

Något jag är ytterligt stolt över, för det ligger hårt arbete, tårar och massor av planering bakom lyckovinsten.
Dessutom finns det en hel del aktiva och duktiga kollegor inom rasen, och de är inte lätta att slå. Å andra sidan sporrar de oss att hålla tungan rätt i mun, och anstränga oss liiiiiite mer!
En viktig och mycket stor sak inom varenda ras som finns är just uppfödarna, och det är om än ännu mer viktigt att där finns fler, helst många, av den varan, eftersom just det för rasen framåt på många oerhört viktiga vis.

TACK för gott samarbete Alla ni med hanhundar som vi fått låna, Alla ni som gett goda råd och Alla fantastiska valpköpare som hjälpt Felicia och mig till vinsten!

Och mest TACK till Världens Bästa Familj som hjälper till vid valpningar, passa hundar och det som inte syns - allt det vardagliga med många hundar och mycket att göra - Linn, Sofia och Anders 💗



Chinese Crested Clubs fina rosetter, och ja, King blev årets Junior också! 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar