onsdag 5 april 2017

En gång

En gång för länge sen, ja, det är så länge sen att det inte är klokt egentligen...! Iallafall. En gång för länge sen, när jag var ung, hade en ung kompis, inga rynkor, inga större bekymmer i livet och trodde att alla som var fyllda 40 var närmare döden, ingick min vän och jag en pakt.
En taxpakt.

Vi bestämde att när vi fyllde 40 skulle vi ha varsitt långhår från kennel Örnbergets, röda givetvis, och så handväska såklart (för det har väl alla 40-åringar?) och sen skulle vi bara glida runt med våra taxar och må bra. Och vinna på utställning.
Ja, det var vad vi tänkte oss att 40-åringar gjorde, förutom att de haltade runt och var... gamla. Vi skrattade, tittade i Hundsport och rotade runt efter de finaste taxarna vi kunde hitta, som vi ville ha valp efter.
Fast vi var ju typ ljusår från att bli taxägare, vi var knappa 20. Hahahahaha!

Sen gick det som det gick. Det bara fladdrade till och vi fyllde 40 (!!) utan taxar. Vi mindes våra löften, men bestämde ungfär som när man spelar spel och det går käpprätt åt pipsvängen att man är nybörjare och första omgången var en provomgång.
Japp, provomgång fick det bli!
Vi ville såklart ha varsin kroknäsa med ögonfransar, sammetsögon, korta ben och svallande päls - vi skulle bara leva lite först!
Och så levde vi allt vi kunde och VIPS - hade det gått-flugit- tio år till. Herreminje - om ett drygt år fyller jag 50. Och då ska taxen vara i hus.
Iallafall om man ska gå efter vårt tummade, lovade, bestämda löfte.

Hm.

Ikväll hade vi har domarmöte i Vita Huset.
Det är jobbigt, roligt, spännande och otroligt utvecklande!

Ikväll var det extra kul - det var TAX på schemat!
Och kennel Örnberget med Elisabeth och dotter Jill gjorde en superpresentation, suktade oss med fyra fantastiska röda långhår med svallande päls, sammetsögon och bus i blick.

Lärorikt var det, och extra roligt för mig som mindes våra löften alldeles extra kristallklart, eller vad säger du Liselott? 😘😃

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar